AFYONKARAHİSAR SANDIKLI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020 Liselere Geçiş Sınavı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Liselere Geçiş Sınavına ( LGS ) girecek olan 8. Sınıf öğrencileri kendi okularında sınava girecek. 20 Haziran 2020 Cumartesi günü İlçemiz genelinden  981 öğrencimizin katılacağı sınavlar 21 okul ve 63 derslikte gerçekleştirilecektir.  Sınavlarda 239 öğretmen, 87 memur ve kolluk kuvveti görev alacak.
2020 Liselere Geçiş Sınavı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

17 Haziran 2020 Çarşamba günü İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin KARAOSMAN Başkanlığında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Enver AKÇINAR, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Faysal KAYAN' ın katılımları ile Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi binasında toplantı düzenlendi.  Bina sınav komisyon başkanları ile yapılan toplantıda sınav merkezi okullarda alınması gereken tedbirler hakkında bilgiler verildi.

Merkezi sınavda, salon sayısından dezenfekte işlemlerine kadar her konu titizlikle incelenerek sınav günü uyulacak kurallar sıralandı.

Buna göre, öğrencilerin sınavın yapılacağı okulun bahçesine girişleri sırasında en az 1 metrelik (3-4 adım) sosyal mesafenin korunması sağlanacak ve yığılma oluşmasını engelleyecek önlemler alınacak. Öğrenciler, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde, bekletilmeden okul bina ve salonlarına alınacak.

Öğrenciler yanlarında kalem, silgi, kalemtraş ve su getirebilecekler.

Sınava girecek öğrenciler okul bina girişinde maskelerini aldıktan sonra derslik girişlerinde bulunan  sıvı el dezenfektanlarını kullanarak yerlerine oturacak.

2 Oturum şeklinde gerçekletirilecek olan sınavda her oturum için öğrencilere maske dağıtılacak.

Diğer öğrenciler ile aralarında sosyal mesafe sağlandıktan sonra sınavın başlama saati ile birlikte isteyen öğrenci maskesini çıkararak sınava devam edebilecek.

Gerek birinci oturum sonunda gerekse sınav bitiminde, tüm öğrenciler aynı anda dışarı çıkarılmayacak. Binanın durumuna göre zaman aralıklarıyla gerekirse sınıf sınıf olmak üzere sosyal mesafeyi koruyacak şekilde öğrenciler gerekli önlemler alınarak sınav salonu ve binadan çıkartılacak.

Öğrencilerin, iki sınav oturumu arasındaki 45 dakikalık zaman diliminde okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uyacakları şekilde gerekli tedbirler sınav görevlileri tarafından alınacak. Öğrenciler, okul koridorları ve okul bahçesinde maskelerini çıkaramayacak.

Sınavda verilecek 45 dakikalık arada hava koşulları bahçeye çıkmaya uygun değilse, okulun sınav olmayan koridor, boş derslikler, spor salonu, yemekhane gibi bölümlerinde öğrencilerin arayı sosyal mesafeyi koruyarak geçirmeleri için yedek gözetmenler görev alacak.

 

Çakır Mahallesi İstasyon Caddesi No 112 Sandıklı/AFYONKARAHİSAR - 0272 512 50 33

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.